Lompat ke konten Lompat ke sidebar Lompat ke footer

Widget HTML # adsen1

Soal Bahasa Jawa K13 SMA Kelas XII Semester Ganjil


Kurikulum Mata Pelajaran Muatan Lokal Bahasa Jawa ini merupakan kegiatan pembelajaran Bahasa Jawa yang mencakup lingkup materi dan kompetensi minimal untuk mencapai standar kompetensi lulusan (SKL) yang ditetapkan melalui Permendikbud Nomor 54 Tahun 2013.

Oleh karena itu bagi sekolah/madrasah yang ingin menambah kompetensi dasar sebagai pengayaan dan dipandang sebagai kebutuhan dalam rangka meningkatkan kompetensi siswa dapat dilakukan oleh satuan pendidikan sesuai dengan tingkat perkembangan siswa.

Muatan Lokal  ini dikembangkan dengan menganalisis serta melihat tantangan internal dan eksternal saat ini. Tantangan internal terkait dengan tuntutan pendidikan yang mengacu kepada 8 Standar Nasional Pendidikan.

Berikut kami sampaikan contoh soal  Bahasa Jawa kurikulum 2013 kelas XII semester ganjil.


Wenehana tandha ping (x) aksara a, b, c, d, utawa e ing sangarepe wangsulan kang bener!

  1. “Dhumateng para sepuh pinisepuh ingkang pantes pinundhi-pundhi. Para tamu kakung putri ingkang winantu ing pakurmatan.”

Pratelan kasebut kalebu perangan tanggap wacana …..

  1. salam pambuka d. atur pakurmatan

  2. pangajab e. Surasa

  3. panutup 

  1. Ngrungokake tanggap wacana pasrah penganten kang makarya masrahake iku saka …..

  1. calon penganten putri d. sesulih kang duwe gawe

  2. panatacara e. calon penganten kakung

  3. pambyawara

  1. "Sugeng siyang, Assalamu’alaikum, katentreman saha kawilujengan mugi katumrapan dhumateng panjenengan sedaya.” Tuladha iku diarani …..

  1. salam pambuka d. surasa

  2. panutup e. pambuka

  3. salam panutup

  1. Perangane teks tanggap wacana kang isine mbagekake lan ngaturake panuwun yaiku ….

  1. Pambuka d.  surasa basa

  2. salam panutup e. panutup

  3. satata basa 

  1. Dudutan, pangarep-arep lan ngaturaken luput anggone matur iku perangan tanggap wacana kang diarani …. 

  1. salam pambuka d. pambuka

  2. surasa e. panutup

  3. salam panutup

  1. “Langkung rumiyin sumangga sami hangunjukaken puja-puji hastuti syukur dhumateng Gusti Ingkang Maha Luhur dene rawuh panjenengan sedaya lan kula ing wisma menika …..

Supaya ganep kaisi tetembungan …..

  1. siyang menika sampun wonten keparengipun ingkang kagungan kersad

  2. badhe murwakani hamundhi saperangan darmaning wredha

  3. tansah ginanjar kasarasan, kawilujengan, miwah karaharjan 

  4. inggih menika ngentas tulus kadewasaning ingkang putra pawestri

  5. hamiwiti rerangkening upacara jangkep ing siyang menika

  1. Sanggyaning tamu ingkang lan sedaya para rawuh ingkang satuhu kinurmatan, mangga kula aturi lenggah ingkang kanthi sekeca. Sanggyaning tegese ….

  1. Sadurunge d. sakabehing

  2. Sawise e. purnaning

  3. wiwitane

  1. Sadurunge panganten kadhaupake, luwih dhisik dianakake sesorah kang diarani …..

  1. pasrah lamaran panganten d. pasrah boyongan panganten

  2. pasrah paningset panganten e. pasrah bongkokan panganten

  3. pasrah tampi panganten

  1. Ing ngisor iki atur pakurmatan kang pener kagem kasepuhan, kajaba …..

  1. ingkang tansah kula tresnani d. ingkang pantes pinundhi-pundhi

  2. ingkang lebda ing pitutur e. ingkang pana ing pamawas

  3. ingkang tuhu kinabekten 




Untuk selengkapnya, silakan unduh di sini
Jika link tidak bisa diakses, silakan tinggalkan komentar untuk perbaikan.

Posting Komentar untuk "Soal Bahasa Jawa K13 SMA Kelas XII Semester Ganjil"